4 جنگل بارانی محبوب در جهان
نوشته شده توسط : moeinnamdar

جنگل های بارانی برخی از مهمترین اکوسیستم ها و محیط های جهان را تشکیل می دهند. جنگلهای بارانی کره زمین تقریباً 2٪ از کل سطح زمین را پوشش می دهد و میزبان بیش از 50٪ از حیوانات و گیاهان جهان است. جنگل های بارانی نیز به عنوان تنظیم کننده های هوا و دمای محیط شناخته می شوند.

در چند دهه گذشته ، جنگل های بارانی به دلیل اثرات جنگل زدایی و تخریب به دلیل فعالیت های انسانی ، با چالش های بزرگی روبرو شده اند. حتی در میان چنین مشکلات زیست محیطی ، کره زمین هنوز دلیل های زیادی برای شناخت و محافظت از جنگل های بارانی موجود دارد. در این مقاله ، 4 جنگل بارانی بزرگ و محبوب جهان را بررسی می کنیم.

 

 

1. جنگل بارانی آمازون

این بزرگترین جنگل بارانی استوایی جهان است که به نام آمازونیا یا جنگل آمازون نیز شناخته می شود. مساحت آن 5 میلیون و 500 هزار کیلومتر مربع است و بیشتر حوزه آمازون آمریکای جنوبی را در بر می گیرد و از طریق برزیل ، پرو ، کلمبیا ، ونزوئلا ، اکوادور ، بولیوی ، گویان ، سورینام و گویان فرانسه عبور می کند. رود آمازون نیز از میان جنگل عبور می کند. حدود 60 درصد جنگل در برزیل وجود دارد.

این جنگل توسط 390 میلیارد درخت منفرد که به 16000 گونه تقسیم شده اند ، تخمین زده شده است. برخی از گونه های یافت شده در این منطقه شامل 2.5 میلیون حشره ، حدود 2000 پستاندار و پرنده و ده ها هزار گیاه است. تا به امروز ، تخمین زده شده است که 438000 گونه گیاهی دارای علاقه اقتصادی و اجتماعی در منطقه ثبت شده است که تعداد بیشتری از آنها برای کشف باقی مانده است. جنگل بارانی همچنین شامل چندین گونه است و در میان بزرگترین موجودات درنده از جمله جاگوار ، پامرا و آناکوندا هستند.

در رودخانه آمازون در داخل جنگل ، مارماهی های الکتریکی می توانند شوک الکتریکی ایجاد کنند که می تواند بی حس کننده یا از بین برود ، در حالی که معروف است پیراناها انسان را گاز می گیرند و آسیب می بینند. گونه های مختلف قورباغه های دارت سمی از طریق گوشت خود سموم تولید می کنند. انگلها و ناقلین بیماری نیز وجود دارد. خفاش های خون آشام در جنگل های بارانی ساکن هستند و می توانند ویروس هاری را گسترش دهند. مالاریا ، تب زرد و تب دنگ نیز می توانند در منطقه آمازون منقبض شوند.

 

جنگل بارانی آمازون

 

2. جنگل بارانی کنگو

 

جنگل بارانی کنگو دومین جنگل انبوه در جهان است و مساحت آن یک میلیون و 780 هزار کیلومتر مربع است. این رود در آفریقای مرکزی یافت می شود و همچنین یکی از طولانی ترین رودخانه ها را از درون خود دارد. جنگل های بارانی قسمت بیشتری از شمال کنگو را در بر گرفته است.

رودخانه کنگو از نظر حجم ، دومین رودخانه بزرگ جهان است و مساحت 3.7 میلیون کیلومتر مربع را که به عنوان حوضه کنگو شناخته می شود ، تخلیه می کند. نه کشور ؛ آنگولا ، کامرون ، جمهوری آفریقای مرکزی ، جمهوری دموکراتیک کنگو ، جمهوری کنگو ، بوروندی ، رواندا ، تانزانیا ، زامبیا بخشی از قلمرو خود را در حوزه کنگو دارند.

آنها به طور متعارف شش کشور با پوشش جنگلی گسترده در منطقه هستند که به طور کلی با جنگل های بارانی کنگو در ارتباط هستند: کامرون ، جمهوری آفریقای مرکزی ، جمهوری کنگو ، جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) ، گینه استوایی و گابن. جنگل بارانی کنگو نیز به دلیل سطح بالای تنوع زیستی ، با بیش از 600 گونه درخت و 10 هزار گونه جانوری ، شناخته شده است. برخی از مشهورترین ساکنان آن شامل فیل های جنگلی ، گوریل ها ، شامپانزه ها ، اوکاپی ها و شیرها هستند.

 

جنگل بارانی کنگو

 

3. جنگل بارانی Daintree

این جنگل بارانی گرمسیری در سواحل شمال شرقی کوئینزلند در استرالیا یافت می شود که به نام ریچارد داینتری نامگذاری شده است. مساحت آن حدود 2600 کیلومتر مربع است. منطقه بین رودخانه بلومفیلد و تنگه ماسمن کاملاً پوشیده از جنگل است و همچنین دارای پارک ملی داینتری است. رودخانه اصلی آن رودخانه Daintree است.

این جنگل محل زندگی برخی از گیاهان اولیه روی زمین است ، مانند Lycopsida و Psilotopsida. شامل بالاترین تعداد جانوران و گونه های گیاهی است که یافتن آنها بسیار نادر است.

 

جنگل بارانی daintree

 

4. جنگل بارانی جنوب شرقی آسیا

این جنگل در آسیا یافت می شود که اندونزی ، لائوس ، کامبوج و شبه جزیره مالایا را پوشانده است. این منطقه حتی یک بار در آسیا بیشتر مساحت داشت اما جنگل زدایی بیشتر مناطق جنگل بارانی را نابود کرد. این جنگل محل زندگی بسیاری از پرندگان ، پستانداران ، دوزیستان و خزندگان نادر است.

در یک نقطه 200 گونه مختلف درخت در یک هکتار وجود داشت اما جنگل زدایی آن گونه ها را در معرض خطر قرار داده است. یکی از ویژگی های جالب جنگل های بارانی ، تسلط یک خانواده از درختان است ، گونه های مختلف حیوانات ، مانند ببر بنگال ، خفاش سحر ، شاه کبرا و میمون پروبوسیس.

 

جنگل بارانی جنوب شرق آسیا

 

جنگل ها تداعی زیست و زیبایی هستند، حیاتی ترین نیاز انسان (اکسیژن) را به بهترین وجه ممکن تامین می کنند. اما در در کمال تاسف ما انسان ها از هر آنچه که بیشترین سودمندی را برای ما به ارمغان می آورد، استفاده سو کرده و آنها را به نابودی می کشانیم؛ هوای جنگل ها را داشته باشیم ...





:: برچسب‌ها: جنگل_های_بارانی_آسیا , جنگل_های_بارانی_آفریقا , گونه_های_جانوری_جنگل_های_بارانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 دی 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: